Prag

Prag, Češka

već od 695€

Opis destinacije

Prag je osnovan u 9. veku po dolasku Slovena u Češku i tokom jedanest vekova svoje burne istorije bio prestonica jednog carstva, jednog kraljevstva i dve republike – Svetog rimskog carstva, Kraljevine Bohemije, Republike Čehoslovačke i Republike Češke. Grad je dostigao svoj zenit u vreme vladavine Karla IV, koji je izgradio Karlov most, gotsku Katedralu Svetog Vida, a 1348. godine osnovao je Karlov univerzitet.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
RAG 
Izleti I posete: Češke Budejovice – Češki Krumlov – Karlove Vari – Kutna Hora 4 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4*) – avionom 
Polazak: 02. maj (povratak 05. maj 2023.) 

TERMINHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU
02.05 – 05.05.2024.Royal Prague 4*695 evra145 evra

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (66 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se  plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd–Prag–Beograd  (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije 4 zvezdice na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na  relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom u Pragu prema programu; panoramsko razgledanje grada, troškovi vodiča i organizovanja  putovanja. 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 2,5 evra po noći po osobi za boravak u  hotelu kategorije 4 zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Fakultativni izlet autobusom “Češke Budejovice/Češki Krumlov“ – 95€ (u cenu uključen bus prevoz, usluge vodiča) 
- Fakultativni izlet autobusom “Karlove Vari” – 105 € (u cenu uključen bus prevoz, usluge vodiča i ulaznica za Moser fabriku stakala) 
- Fakultativni izlet autobusom “Kutna Hora” – 85 € (u cenu uključen bus prevoz, usluge vodiča i ulaznice za kosturnicu u Sedlecu + crkvu sv.  Barbare u Kutnoj Hori) 

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Pragu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene. 
Hotel Royal Prague **** https://www.hotelroyalprague.com/ 
Hotel Royal Prague nalazi se na 2 km od centra grada I Praškog nacionalnog muzeja. Stanica metroa I tramvaja (stanica Križikova) je udaljena  80 m, odakle se za 3 stanice metroa stiže do centra grada. Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom, WiFi internet. Doručak je u hotelskom  restoranu po principu samoposluživanja. 

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela. 
1. dan BEOGRAD – PRAG 
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja. Poletanje aviona u 06:50h (JU 170). Nakon  sletanja na aerodrom u 09:00h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem na  srpskom jeziku. Obilazak Hradčanskog trga koji ima prelepe palate Swarcenberg, Toskansku, Martinicki, nadbiskupsku, stub kuge. Poseta  praškog dvorca (rezidencije češkog predsednika), katedrale sv.Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv.Đorđa,  Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova  ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka),  Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa  narodnim muzejom. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje. 

2. DAN PRAG – ČEŠKE BUDEJOVICE – ČEŠKI KRUMLOV – PRAG 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak  na celodnevni izlet. Vožnja prema gradu Česke Budejovice, centru Južne Češke najpoznatije po proizvodnji čuvenog piva Budweiser. Grad  koji je smešten na reci Vltavi i reci Malše tipičan je primer srednjovekovnog grada koji je služio kao demonstracija kraljeve moći na jugu  Češke. Obilazak grada: glavni trg koji nosi ime po osnivaču grada Premyslu Otakaru II, Samsonova fontana(jedna od najvećih čeških  fontana), crkva sv. Nikole, gotičko-renesansni toranj Černé věže, dominikanski samostan, zgrada bivše solane i oružarnice... Nastavak  putovanja prema gradu Češki Krumlov. Sa svojim gotičkim, renesansnim i baroknim elementima izvanredan je primer malog  srednjovjekovnog grada, koji je upisan na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi. Obilazak grada: Crkva Sv. Vita, četvrt Latran,  dvorac sa svojih 5 dvorišta, barokno pozorište…Povratak u Prag. Noćenje. 

3. dan PRAG – KARLOVE VARI – PRAG 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na celodnevni izlet do  Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel  Pupp-a, crkve Sv Marije Magdalene, razgledanje fabrike stakala “Moser”, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla... Čuveni pisci,  kompozitori, istorijaske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake  godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu  sa lekovitih izvora, oplatke... Povratak u Prag. Noćenje. 

4. dan PRAG – KUTNA HORA – BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet do  Kutne Hore, koji je zahvaljujući rudnicima srebra u prošlosti bio drugi najbogatiji grad Češkog kraljevstva. Po dolasku obilazak grada :  Italijanski dvor, mesto gde se u srednjem veku kovao praški groš, Katedrala Sv. Barbare, Crkva Sv. Jakova… Odlazak u Sedlec  (predgrađe Kutne Hore), poznat po kosturnici crkve Svih svetih, čija je unutrašnjost ukrašena s više od 70.000 ljudskih kostiju od kojih su  napravljeni svi ukrasi unutar kapelle. Nakon obilaska slobodne vreme. Povratak u Prag. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u  20:35h (JU 175). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:30h. Kraj programa. 
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama